dilluns, 21 de setembre del 2015

Maternar i estudiar

Hola famílies!


L'estiu ja arriba al seu fi, i torna de nou "la rutina" però, lluny de veure-ho com quelcom negatiu, la tornada de les vacances pot ser una època d'emprenedoria i noves il.lusions.
I és que al Setembre es posen en marxa un munt de projectes, cursos, tallers, i activitats, que ens poden acompanyar durant gran part de l'any, i que ens faran evolucionar com a persones transformant la nostra rutina en quelcom més agradable i motivador.
Per mi el final de l'estiu és com començar un nou any.



Qui em conegui, sap del cert, que tinc addicció als cursos i que m'encanta aprendre coses. A part crec que a l´esdevenir mare, malgrat tenir poc temps, és important seguir formant-me i seguir aprenent.

Però, com treure el temps per fer cursos i aprendre quan has d'estar pendent d'un bebè les 24 hores? Existeix la manera, fent cursos online!

Durant aquest primer any de maternitat he realitzat una gran quantitat de cursos online de diferents àmbits, aprofitant les llargues estones de teta i collit amb el petit explorador. La meva experiència ha sigut altament satisfactòria. Fer cursos on line té moltes més avantatges de les que m'imaginava.

La grandesa de la xarxa és que hi ha una quantitat d'informació que no te l'acabes. I que l'oferta de cursos que s'ofereixen és excepcional, podent trobar temes molt diversos i en diferents formats que s'ajustin a les teves inquietuds i necessitats. 




Amb els cursos online:
  • Pots triar entre un munt de temes diferents. 
  • Existeixen de diferents durades, des de monogràfics d'un dia, o una setmana, a cursos mensuals o anuals.  
  • Hi ha diferents formats, des de plataformes online amb fòrums i xats de discussió, a classes en streaming, PDF, grups de consulta i fins i tot assessories personals. A mi el format que més m'agrada és aquell que em permet vincular-me amb l'emissor, bé en streaming o en videoconferència. 
  • La majoria de cursos online et permeten organitzar-te i seguir el teu ritme.
  • En molts dels cursos online tens accés al contingut teòric per temps il.limitat, fet que et permet repassar encara que el curs hagi acabat. 
  • Una de les millors avantatges dels cursos online és que pots seguir les classes des de qualsevol lloc, ja que hi tens accés des de qualsevol dispositiu mòbil. 
  • La majoria de cursos online expedeixen un diploma o certificat de participació.
Com a punt menys favorable ressaltar que és important trobar un momentet cada dia per portar els cursos al dia, ja que com que no hi ha un timming marcat, es corre el perill de deixar-ho de banda, i després costa posar-se al dia. Però està comprovat que quan una estudia allò que vol, perquè ho decideix per ella mateixa, es fa amb ganes i il.lusió i segur que es poden trobar vint minutets al dia. 





Us deixo un llistat d'alguns dels cursos que he realitzat aquest any i d'altres que em semblen curiosos o recomanables.



Una cosa tan simple com fer un curs d'alguna cosa que t'agrada o et crida l'atenció trenca la rutina diària, t'empeny a fer coses noves, et renova l'energia i cultiva la motivació. 

Una abraçada!

                                        ------------------------------------------------------------------

Maternar y estudiar 

¡Hola familias!

El verano ya llega a su fin, y vuelve de nuevo "la rutina", pero lejos de verlo como algo negativo, la vuelta de las vacaciones puede ser una época de emprendiduría y nuevas ilusiones.
Y es que en Septiembre empiezan un montón de proyectos, cursos, talleres y actividades que pueden acompañarnos durante gran parte del año, haciéndonos evolucionar como personas y transformando nuestra rutina en algo más agradable y motivador. 
Para mi el final del verano es como empezar un nuevo año.



Qui me conoce sabe que tengo adicción a los cursos y que me encanta aprender. a parte creo que aún y siendo madre y tener poco tiempo, es importante seguir formándome y seguir aprendiendo. 

Pero, ¿ de dónde sacar el tiempo para hacer cursos y aprender cuando tienes que estar pendiente de un bebé las 24 horas?
Existe una manera, hacer cursos on line.

Durante este primer año de maternidad he realizado una gran cantidad de cursos online de diferentes ámbitos, aprovechando los largos ratos de teta y colecho con el pequeño explorador.
Mi experiencia ha sido altamente satisfactoria ya que hacer cursos online tiene muchas más ventajas de las que imaginaba.  

La grandeza de la red es que hay una cantidad de información que no te la acabas, y la oferta de cursos es excepcional, pudiendo encontrar temas muy diversos y en diferentes formatos que se adapten a tus inquietudes y necesidades. 



Con los cursos online:
  • Puedes elegir entre muchos temas distintos. 
  • Existen de diferentes duradas, des de monográficos de un día o una semana, a cursos mensuales o anuales.  
  • Hay diferentes formatos, des de plataformas online con foros y chats de discusión, a clases en streaming, PDF, grupos de consulta e incluso asesorías personales. A mi el formato que mas me gusta es aquel que me permite vincularme con el emisor, bien en streaming o en videoconferencia. 
  • La mayoría de cursos online te permiten organizarte y seguir tu propio ritmo.
  • En muchos de los cursos online tienes acceso al contenido teórico por tiempo ilimitado, lo que te permite repasar aunque el curso haya terminado.  
  • Una de les grandes ventajas de los cursos online es que puedes seguir las clases des de cualquier lugar, ya que tienes acceso des de cualquier dispositivo móvil. 
  • La mayoría de cursos online expiden un diploma o certificado de participación.

Como punto menos favorable resaltar que es importante encontrar un momento al día para llevar los cursos al día, ya que como no hay un timming marcado, se corre el riesgo de dejarlo de lado, y luego cuesta ponerse al día. Pero está comprobado que cuando una estudia aquello que quiere porque lo decide ella misma, se hace con ganas e ilusión y seguro se pueden encontrar veinte minutos al día.  




Os dejo un listado de algunos de los cursos que he realizado este año, y otros que me parecen curiosos o aconsejables:



Una cosa tan simple com realizar un curso de algo que te gusta o te llama la atención rompe la rutina diaria, te empuja a hacer cosas nuevas, renueva tu energía y cultiva la motivación. 

¡ Un abrazo !

1 comentari:

  1. Totalmente de acuerdo!! Yo he hecho el de asesora de porteo mimos y teta y ahora estoy con la formación asesoras continuum! Todo online, te permite conciliar de una forma brutal! :-*

    ResponElimina