dimecres, 21 d’octubre del 2015

10 activitats per fer amb bebès

Versión en español tras línea de puntos 


Hola de nou,

Tenia pensat publicar un altre post però el meu ordinador m'ha boicotejat i quan ja gairebé el tenia a punt: ploff, l'ha fet desaparèixer. Així que aquí estic amb una altra idea totalment diferent.

La maternitat és una etapa un pèl complicada al principi. De cop, t'has de fer càrrec d'un nadó i això suposa canviar radicalment el teu dia a dia i deixar de fer moltes de les coses que feies abans, com anar al gimnàs, o a prendre un cafè amb les amigues.

Passa sovint que en aquests primers mesos, les mares ens trobem en una bombolla, aïllades de la societat, tancades a casa. Però som éssers socials, i necessitem envoltar-nos dels altres, compartir experiències, i sortir de casa amb els nostres bebès.

Fer activitats fa que estiguem més contentes i amb millor energia per atendre al bebè. Per això avui us vull compartir 10 activitats que podeu fer amb el vostre bebè.

1. Mamifit: una activitat ideal per posar-nos en forma i recuperar el sòl pèlvic. Es tracta d'una classe on es combinen els abdominals hipopressius, tan beneficiosos i necessaris en la recuperació postpart, i alguns exercicis senzills de tonificació muscular. És com anar a un gimnàs exclusiu per mares acompanyades dels seus bebès.

©RAPbarcelona, S.L., 2016


2. Ioga: per mi va ser una experiència molt bonica fer ioga els primers mesos de vida del meu bebè. Les classes de ioga són un moment de calma i de connexió, de respirar junts. Es treballa l'atenció plena en l'aquí i l'ara. A part de fer exercicis encarats a la mare, també hi ha una estona on es fa massatge al bebè, estiraments, cantar-li mantres. En definitiva, és una activitat per gaudir tots dos i a part els bebès renoven la seva energia i després dormen millor.




3. Música per nadons: per mi de les millors activitats per fer amb bebès. La música estimula el desenvolupament, i a les classes de música els bebès experimenten amb el ritme, el moviment, el llenguatge, la gestualització, els sons, els instruments. La comunicació que es genera entre mare, pare i fill mitjançant la música és estupenda. A part, aprens cançons infantils que més enllà de la classe de música, passen a formar part del teu dia a dia. Des que anem a música que cantem molt, i al petit explorador li encanta.



4. Massatge infantil: El contacte és primordial en els primers mesos de vida. Mitjançant el massatge el bebè descobreix els límits del seu cos, i sent diverses sensacions com calor, pressió, pessigolles. Els massatges també són eficaços per fer passar els mals de panxa, i per relaxar-los. Hi ha bebès que gaudeixen molt del contacte i que s'adormen mentre els acarones. Aquest no és el nostre cas, tot i que m'encantaria que fos així.




5. Idiomes: els estudis confirmen que els primers anys són els millors per absorbir idiomes. Així que és un bon moment per introduir un segon o tercer idioma, com per exemple l'anglès. Quan el petit explorador era bebè, vaig aprofitar que tinc els fascicles del mètode Vaughan i posava els cd's a casa i repetia les frases com un lloro. Actualment el petit explorador s'enfada quan poso els cd's, però mirem vídeos i cantem cançons en anglès per mantenir el contacte amb l'idioma. Per aprendre un idioma extranger, a part d'escoltar, escoltar, i escoltar,  el millor és vincular l'idioma amb una persona o situació concreta; per aconseguir-ho podem anar a tallers on anar a parlar anglès, com per exemple el de La mama vaca o, si teniu l'oportunitat, podeu quedar amb alguna mami que domini l'idioma i parlar amb ella en anglès mentre els bebès juguen. Si ho preferiu, hi ha acadèmies on tenen programes lingüístics adaptats als mes petits, com el Kids and us.





6. Natació: malgrat que recentment s'ha publicat un estudi que relaciona la natació en bebès amb el risc de patir malalties pulmonars i on no es recomana aquesta activitat a menors de dos anys, la natació per bebès o matronatació aporta beneficis. A part de ser una activitat en un medi diferent de l'habitual, on el bebè aprèn noves habilitats. Això si, si decidiu fer-ne, assegureu-vos que la piscina sigui apta per als bebès, i que la desinfecció no sigui amb clor, per evitar riscos.




7. Dansa amb porta nadons: cada cop hi ha més llocs on poder fer dansa amb porta nadons. Podem trobar des de dansa clàssica, a contemporània o oriental. I és que el ball és un molt bon exercici per mantenir-nos en forma alhora que ens divertim, i encara és millor si ho podem compartir amb els nostres fills! Al petit explorador li encanta que l'agafi en braços i em posi a ballar, així que si no voleu anar a un taller, podeu ballar a casa. Segur que us divertireu.



8. Senderisme: les excursions són una activitat ideal per fer en família.  Actualment hi ha moltes vies verdes  que són camins planers aptes per tots els públics tot i que amb un porta nadons ergonòmic, pots desplaçar-te per la muntanya sense dificultat, sempre amb cura i sentit comú. A més als bebès els encanta adormir-se mentre la mare o el pare camina. Per mi, a part de fer exercici, el millor de sortir a passejar per la muntanya és envair-me de les meravelles que ens ofereix la natura com els seus colors, les seves olors, els sons dels ocells, i la calma.



9. Biblioteca: la majoria de les biblioteques municipals tenen zones adaptades per als bebès. Acostumen a ser zones diferenciades, amb estanteries baixes i amb contes adients per als més petits. A part sovint hi ha activitats programades com conta-contes, música, clowns. Ens encanta anar a la biblioteca a descobrir contes nous.




10. Estiraments: una activitat senzilla, que es pot fer a casa en qualsevol moment. Aprofitant aquestes estones on el bebè està a terra descobrint el moviment, podem interactuar i jugar amb ell, mentre treballem els nostres músculs i la nostra elasticitat, sovint oblidada. Ser més flexibles ens ajudarà a evitar lesions i sentir-nos millor.




Tonificar, respirar, cantar, tocar, parlar, nedar, ballar, caminar, llegir,estirar...
Fins al proper post! 



                           -------------------------------------------------------------------

10 Actividades para hacer con bebés 


Hola de nuevo,

Tenía pensado publicar otro post, pero mi ordenador me ha boicoteado, y cuando ya casi lo tenía listo: plof, lo ha hecho desaparecer. Así que aquí estoy con una idea totalmente distinta.

La maternidad es una etapa un poco complicada al principio. De golpe tienes que hacerte cargo de un bebé, y eso supone cambiar radicalmente tu día a día y dejar de hacer muchas cosas que antes hacías, como ir al gimnasio, o a tomar un café con las amigas.

Pasa a menudo que en estos primeros meses las madres nos encontramos en una burbuja, aisladas de la sociedad, cerradas en casa. Pero somos seres sociales, y necesitamos rodearnos de los demás, compartir experiencias, y salir de casa con nuestros bebés.

Realizar actividades hace que estemos más contentas y con mejor energía para atender a nuestro bebé. Por esto hoy os quiero compartir 10 actividades que podéis hacer con vuestros bebés.

1. Mamifit: una actividad ideal para poner-nos en forma y recuperar el suelo pélvico. Se trata de una clase donde se combinan abdominales hipopresivos, tan beneficiosos y necesarios en la recuperación postparto, y algunos ejercicios sencillos de tonificación muscular. Es como ir a un gimnasio exclusivo para mamás acompañadas de sus bebés.


©RAPbarcelona, S.L., 2016


2. Yoga: para mi fue una experiencia muy bonita hacer yoga los primeros meses de vida de mi bebé. Las clases de yoga son un momento de calma y de conexión, de respirar juntos. Se trabaja la atención plena en el aquí y el ahora. A parte de hacer ejercicios enfocados en la madre, también hay un tiempo donde se le hace masaje al bebé, estiramientos, se le cantan mantras. En definitiva, es una actividad para disfrutar los dos, y a parte los bebés renuevan su energía y después duermen mejor.




3. Música para bebés: para mi de las mejores actividades para hacer con bebés. La música estimula el desarrollo, en las clases de música los bebés experimentan con el ritmo, el movimiento, el lenguaje, la gestualización, los sonidos, los instrumentos. La comunicación que se genera entre madre, padre e hijo mediante la música es estupenda. A parte aprendes un montón de canciones que más allá de la clase de música, pasan a formar parte de tu día a día. Des de que vamos a música en casa cantamos mucho, y al pequeño explorador le encanta.




4. Masaje infantil: El contacto es primordial en los primeros meses de vida. Mediante el masaje, el bebé  descubre los límites de su cuerpo y siente diferentes sensaciones como calor, presión, cosquillas. Los masajes también son eficaces para disminuir el dolor de barriga y para relajarlos. Hay bebés que disfrutan mucho del contacto y se duermen mientras los acaricias. Éste no es nuestro caso, aunque me encantaría que fuera así.




5. Idiomas: los estudios confirman que los primeros años son los mejores para absorber idiomas . Así que es un buen momento par a introducir al bebé un segundo o tercer idioma, como por ejemplo el inglés. Cuando el pequeño explorador era bebé, aproveché que tengo los fascículos del método Vaughan y ponía los cd's en casa mientras repetía las frases como un loro. Actualmente el pequeño explorador se enfada cuando pongo los cd's, así que miramos vídeos y cantamos canciones en inglés para mantener el contacto con el idioma. Pero para aprender un idioma extranjero, a parte de escuchar, escuchar y escuchar, lo mejor es vincular el idioma con una persona o situación concreta, y para conseguirlo podemos ir a talleres donde ir a hablar inglés como por ejemplo e de La mama vaca o, si tenéis la opción, podéis quedar con alguna otra mami que domine el idioma y hablar con ella en inglés mientras los bebés juegan. Si lo preferís, también hay academias donde tienen programas lingüísticos adaptados a los más peques, como Kids and us.





6. Natación: a pesar que recientemente se ha publicado un estudio que relaciona la natación en bebés con el riesgo de sufrir enfermedades pulmonares y donde no se recomienda dicha actividad a menores de dos años, la natación para bebés o matronatación aporta beneficios, a parte de ser una actividad en un medio diferente del habitual, donde el bebé aprende nuevas habilidades. Eso sí, si decidís hacerla, aseguraros que la piscina sea apta para bebés, y que la desinfección no sea con cloro, para evitar riesgos.




7. Danza con porta bebés: cada vez hay más sitios donde poder hacer danza con porta bebés. Podemos encontrar des de danza clásica, a contemporánea o oriental, y es que el baile es un muy buen ejercicio para mantenernos en forma a la vez que nos divertimos, y todavía es mejor si lo podemos compartir con nuestros hijos. Al pequeño explorador le encanta que le coja en brazos y me ponga a bailar, así que si no podéis ir a un taller, siempre podeis bailar en casa. Seguro que os divertiréis.



8. Senderismo: las excursiones son una actividad ideal para hacer en família. Actualmente hay muchas vias verdes, que son caminos llanos aptos para todos los públicos, aunque con un porta bebés ergonómico, puedes desplazarte por la montaña sin dificultad, siempre con cuidado y sentido común. Además,a los bebés les encanta dormirse mientras el padre o la madre caminan. Para mi, a parte de hacer ejercicio, lo mejor de salir a pasear por la montaña es invadirme de las maravillas que nos ofrece la naturaleza como sus colores, sus olores, los sonidos de los pájaros, y la calma.




9. Biblioteca: la mayoría de las bibliotecas municipales tienen zonas adaptadas para los bebés. Suelen ser zonas diferenciadas, con estanterías bajas, y con cuentos aptos para los más pequeños. A parte, a menudo realizan actividades programadas como cuenta cuentos, música, clowns. Nos encanta ir a la biblioteca a descubrir cuentos nuevos.




10. Estiramientos: una actividad sencilla que se puede hacer en casa en cualquier momento. Aprovechando los ratos en que el bebé está en el suelo, descubriendo el movimiento, podemos interactuar y jugar con él mientras trabajamos nuestros músculos y nuestra elasticidad, tan olvidada. Ser más flexibles nos ayudará a sentirnos mejor y a evitar lesiones.





Tonificar, respirar, cantar, tocar, hablar, nadar, bailar, caminar, leer, estirar ...
¡Hasta el próximo post! 


2 comentaris: